Kraton Corporation Job - 49427653 | CareerArc
  Search for More Jobs
Get alerts for jobs like this Get jobs like this tweeted to you
Company: Kraton Corporation
Location: Sandarne, Gavleborg County, Sweden
Career Level: Entry Level
Industries: Manufacturing, Engineering, Aerospace

Description

Driftsäkerhetsingenjör till Kraton

Kraton är ett världsomspännande företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför specialpolymerer och biobaserade kemikalier, som skapar exceptionellt värde med innovativa och hållbara lösningar som positivt påverkar vår värld. På Kraton, gör vi en positiv skillnad och vi söker medarbetare som också vill göra skillnad i sina jobb, för våra kunder och för världen. Nu söker vi en lösningsfokuserad Driftsäkerhetsingenjör till vår fabrik i Sandarne, Sverige.

 

Sandarne ligger utanför Söderhamn, vid kusten i mitten av Sverige. Vår fabrik ingår i Kraton Pine Chemical inom området talloljebaserade specialkemikalier med bioraffinaderier i Europa och USA samt försäljningsenheter runt om i världen. Våra produkter av förnyelsebara råvaror från skogen tillverkas utan kompromisser och bidrar till en hållbar framtid för kommande generationer och gör att våra kunder kan producera vardagsnära och miljövänliga slutprodukter. Vi bidrar till en renare, ljusare och säkrare omvärld. Sandarne är Kraton Pine Chemical största anläggning i Europa med ca 115 medarbetare.

 

Oavsett roll inom Kraton arbetar vi alla med förnybara råvaror som utgångspunkt och våra medarbetare har högt engagemang i sitt arbete. Hos oss blir du en del av en familjär arbetsplats med kompetenta kollegor på ett internationellt företag med lokal förankring.

Om tjänsten

Som Driftsäkerhetsingenjör arbetar du med fast utrustning FEMI. Du är en viktig spelare i att säkerställa att underhållsverksamheten bidrar till optimal driftsäkerhet och underhållseffektivitet genom ett strategiskt och långsiktigt samarbete med både produktions -och underhållsavdelningen. I rollen ingår du i en arbetsgrupp på fem personer som arbetar med olika områden. Du rapporterar direkt till Underhålls chef.

 

Din roll innebär bland annat

 

  • Uppföljning av resultat från besiktningar och driftprover samt utforma åtgärdsplaner.

 

  • Utföra analys och klassificering av orsaker till produktionsförluster, föreslå åtgärder och genomföra förbättringar för utrustning och arbetsmetoder.

 

  • Analysera driftsäkerheten och utfall av utförda åtgärder, tekniska fel och störningar på utrustning.

 

  • Upprätta underhållsplaner samt optimera reservdelshållning.

 

  • Föreslå, prioritera och skapa underlag för större reparationer och investeringar ur driftsäkerhetsperspektiv.

 

  • Följa upp och analysera data ur våra system samt utifrån dessa driva ett arbete med fokus på långsiktiga driftsäkerhetsförbättringar där processer som rotorsaksutredningar är en viktig del.

 

  • Delta i projekt samt leda projektaktiviteter.

 

  • Följa upp entreprenörers utförda arbeten och serviceavtal.

 

  • Vara tekniskt stöd till drifts-och övrig underhållsorganisation.
Om dig

Vi söker dig som är lösningsfokuserad och som tycker om att analysera, prioritera och fatta beslut. Du är strukturerad och arbetar effektivt mot uppsatta mål och är mån om att nå ett gott resultat. Du har lätt att samarbeta och en god förmåga av att kommunicera. Vidare bidrar du aktivt till en trevlig och säker arbetsmiljö.

 

För att lyckas i rollen har du

 

  • en ingenjörsutbildning med inriktning mot maskinteknik, energisystem eller av oss bedömd likvärdig utbildning.

 

  • några års erfarenhet av besiktningar av trycksatta anordningar samt god kunskap om gällande regelverk.

 

  • några års erfarenhet av MI, Mekanisk Integritet. En del av tjänsten innehåller hantering av kritisk processutrustning, d v s att säkerställa att utrustning vid nyinstallation är korrekt designad och installerad, och att befintlig utrustning fungerar och underhålls på rätt sätt.

 

  • mycket goda kunskaper i svenska samt engelska

 

Det är meriterande om du tidigare arbetat med SAP-system.

 

Mångfald och inkludering är viktigt för oss. Vi värdesätter personliga egenskaper och är övertygade om att en blandning av medarbetare med olika bakgrund skapar en bra och kreativ arbetsmiljö.

Ansökan

Vi söker en Driftsäkerhetsingenjör till en heltids tillsvidareanställning. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

 

 

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Johan Sjögren, Underhålls chef, johan.sjogren@kraton.com, eller

Veronica Nordell Pettersson, HR chef, veronica.nordell-pettersson@kraton.com

 

 

Fackliga kontaktpersoner:

Unionen, Peder Elffors peder.elffors@kraton.com

Ledarna, Patrik Andersson patrik.andersson@kraton.com

Sveriges Ingenjörer, Per Landström per.landstrom1@kraton.com

 

 

Läs mer om företaget på: http://kraton.com

 

 

--------------------------------------------------

The statements above are intended to describe the general nature and level of work performed by employees assigned to this classification.  Statements are not intended to be construed as an exhaustive list of all duties, responsibilities and skills required for this position.

 

Kraton's internal talent acquisition team manages our recruiting efforts and from time to time works with pre-selected/pre-approved external staffing agencies. We do NOT accept unsolicited resumes or candidate referrals from recruiters and/or agencies who are not pre-selected/pre-approved.

 

Kraton is proud to be an Equal Opportunity Employer.


 Apply on company website